Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | In de etalage | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Muziek met gezelligheidsgarantie

De ‘Appeltaartconcerten’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Theo Royers
Belangrijke opmerkingen
Theo Royers is redacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als trainer-coach en adviseur via Labez te Zutphen.
De campagne ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’ is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De campagne wil alle bestaande dementievriendelijke mensen, organisaties en gemeenten in Nederland bedanken en steunen. Meer informatie: www.samendementievriendelijk.nl

Samenvatting

In 2020 is dementie geen taboe meer en durven we gewoon hulp te vragen én hulp te bieden. Dat is de ambitie van de campagne ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’ die onlangs van start is gegaan (zie ook het redactioneel in dit nummer). De komende periode zal Denkbeeld in de rubriek ‘In de Etalage’ aandacht besteden aan allerlei maatschappelijke initiatieven waarmee betrokken burgers, bedrijven en instanties een zichtbare bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten. In deze eerste bijdrage richten wij de schijnwerper op een al langer bestaand en wel heel smakelijk initiatief: de stichting Appeltaartconcerten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave

Column

Thuis