Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014

Vernieuwing kinderveiligheidsvoorlichting 0 tot 4 jaar

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2014
Auteurs:
J. Kuiper, H. Raat
Belangrijke opmerkingen
J. Kuiper, onderzoeker, VeiligheidNL, Amsterdam. H. Raat, hoogleraar Jeugdgezondheidszorg, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam.
Correspondentie: j.kuiper@veiligheid.nl.

Samenvatting

De jeugdgezondheidszorg geeft veiligheidsvoorlichting aan ouders van jonge kinderen om het veiligheidsgedrag van ouders te verbeteren. De effecten hiervan zijn aangetoond. Maar innovatieve benaderingen voor de veiligheidsvoorlichting zijn gewenst, omdat nog steeds een relatief groot deel van de ouders onvoldoende veiligheidsmaatregelen neemt.1,2 Dit artikel gaat in op twee innovatieve benaderingen om de effectiviteit van kinderveiligheidsvoorlichting te vergroten: 1) advies op maat en 2) het versterken van de eigen kracht van ouders.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014 Naar de uitgave