Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014

Hoeveel kinderen en jongeren krijgen te maken met een ongeval?

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2014
Auteurs:
H.H. Hamberg-v an Reenen, C. Stam, M.J.M. Panneman
Belangrijke opmerkingen
H.H. Hamberg-van Reenen, onderzoeker, afdeling Verkenningen Zorg en Preventie, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Centrum Gezondheid en Maatschappij, Bilthoven. C. Stam en M.J.M. Panneman, onderzoekers afdeling Registraties, VeiligheidNL, Amsterdam. Correspondentie: heleen.hamberg@rivm.nl.

Samenvatting

Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege een privé-ongeval, sportblessure of arbeidsongeval onder 0- tot 18-jarigen is in de afgelopen tien jaar gestegen. Het aantal behandelingen op een afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) vanwege lichte privé-ongevallen is gedaald, maar het aantal behandelingen vanwege ernstige privé-ongevallen of sportblessures is gestegen. Letsels door privé-ongevallen behoren onder jongeren tot 15 jaar tot de ziekten of aandoeningen die de meeste ziektelast veroorzaken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014 Naar de uitgave