Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Het Dilemma | Uitgave 2/2020

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 2/2020

Veiligheid of vrijheid, wat weegt het zwaarst?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2020
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Ik werk in een kleinschalige woonvoorziening in een gezellige provinciestad. Eén van de bewoners heeft haar hele leven in de binnenstad gewoond en gaat nog graag op stap. Dan raakt ze regelmatig de weg kwijt en wordt door de politie of een behulpzame plaatsgenoot thuisgebracht. Haar dochter maakt zich ernstige zorgen, ze is bang dat haar moeder iets overkomt. Tot nu toe is dat echter nog nooit gebeurd. Mevrouw is wel moe als ze thuis wordt gebracht en één keer bij slecht weer was ze wat onderkoeld. De dochter wil nu dat wij haar niet meer alleen naar buiten laten gaan. Ik heb daar moeite mee, mevrouw verdwaalt wel maar is dat nu zo erg? Wat moet ik doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020 Naar de uitgave