Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Artikel | Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020

Goed leven met dementie

Vier lessen uit de verpleeghuiszorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2020
Auteur:
Annelieke Driessen
Het gangbare, overwegend negatieve beeld van leven met dementie helpt mensen met dementie niet. Integendeel, het draagt eraan bij dat zij niet serieus worden genomen en niet worden gehoord. Maar een leven met dementie 'kan - binnen bepaalde grenzen en onder voorwaarden - ook anders vorm krijgen,' aldus antropoloog Annelieke Driessen. Dat laat de dagelijkse interactie van zorgmedewerkers met mensen met dementie zien. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld