Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Artikel | Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020

Vrijheid en dementie

Het verschil tussen Duitsland en Nederland

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2020
Auteur:
Frédéric Lauscher
De zorg in Nederland worstelt met de aanpassing aan de nieuwe Wet zorg en dwang. Meer vrijheid voor mensen met dementie is mooi natuurlijk, maar is het wel verantwoord? Want wat als…? In Duitsland is men op dit punt veel verder. Daar is het vrijwel onmogelijk mensen met dementie hun vrijheid te ontnemen. Frédéric Lauscher, directeur van een grote Duitse zorgorganisatie, legt uit hoe het bij onze oosterburen is geregeld. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020 Naar de uitgave