Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | In Gesprek | Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020

'Ze hebben hier nog les van mij gehad'

In gesprek met Anneke van der Plaats

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2020
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Sociaal geriater en oud-verpleeghuisarts Anneke van der Plaats (79) is een icoon in de wereld van de zorg voor mensen met dementie. Ze schreef er talloze boeken over en reisde decennialang vrijwel elke dag voor een of meer lezingen naar congres of zorgorganisatie. Zo werd ze een inspiratiebron voor velen. Tot ver na haar vijfenzeventigste nam ze geen gas terug; aan pensioen dacht ze niet. Totdat het misliep. In de zomer van 2019 verschenen er berichten in de media met koppen als 'Dementieonderzoeker heeft nu zelf dementie'. Frans Hoogeveen en Hugo van Waarde zochten Anneke op in 't Jagthuis, een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie, niet ver van het centrum van Velp. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Denkbeeld 2/2020 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld