Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

Van twee kanten belaagd: Stress bij verzorgenden door onbegrepen gedrag

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Theo Hazelhof, Debby Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
Theo Hazelhof is redacteur van Denkbeeld; hij is werkzaam als ouderenpsycholoog bij de Vitalis WoonZorggroep te Eindhoven.
Debby Gerritsen is redacteur van Denkbeeld en ouderenpsycholoog; zij is verbonden aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC te Nijmegen.

Samenvatting

Onbegrepen gedrag is een hot item in de dementiezorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft er een speerpunt van gemaakt en ook de wetenschap zit niet stil. Niet stil? Dat valt tegen als het gaat om de stress die verzorgenden van dergelijk gedrag kunnen ondervinden. Wat is er bekend over dit onderwerp en hoe kunnen we stress bij verzorgenden ten gevolge van onbegrepen gedrag verminderen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Jobs tijding

Sterke mensen

Hartenkreet

Actief zijn