Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | De stelling | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

Euthanasie bij mensen met gevorderde dementie is niet te rijmen met handelen conform de bestaande wettelijke zorgvuldigheidseisen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Martin Smalbrugge is redacteur van Denkbeeld en specialist ouderengeneeskunde.

Samenvatting

Het debat in de Nederlandse samenleving over euthanasie bij gevorderde dementie is vaak een dialoog tussen mensen van wie de mening al vaststaat. Voorstanders hameren op het recht van elk mens om zelf te beslissen wanneer het lijden genoeg is geweest en het leven beëindigd moet worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Actief zijn