Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Het dilemma | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

Collega’s geven antwoord op dilemma’s uit de zorgpraktijk: Moeder rookt weer

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse
Belangrijke opmerkingen
BENT U IN UW WERK IN DE DEMENTIEZORG OF ALS MANTELZORGER VAN IEMAND MET DEMENTIE VOOR EEN DILEMMA KOMEN TE STAAN DAT U GRAAG BEHANDELD ZOU WILLEN ZIEN DOOR HET DENKBEELD-PANEL? STUUR DAN EEN MAILTJE MET EEN KORTE BESCHRIJVING VAN HET DILEMMA NAAR DE REDACTIE: M.STRAUSS@BSL.NL.

Samenvatting

Mijn moeder heeft vanaf haar vijftiende gerookt. Vijf jaar geleden is ze na benauwdheidsklachten op aanraden van haar huisarts met veel moeite gestopt. Sinds twee jaar heeft ze dementie en nu lijkt ze vergeten dat ze al jaren niet meer rookt. Ze koopt weer sigaretten bij de buurtwinkel of laat die door buren kopen. Mijn moeder woont nog thuis en krijgt elke dag thuiszorg. De ene thuiszorgmedewerker spreekt haar vermanend toe als ze rookt, een ander zegt: ‘Laat haar toch!’ Gevaar voor brand is er in haar geval niet en ik zie dat ze van haar sigaret geniet. Maar soms wordt ze er ook weer benauwd van. Wat moet ik doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Jobs tijding

Sterke mensen