Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | In gesprek | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

Hetzelfde, maar dan anders: Een Turks-Nederlandse dochter over de zoektocht naar passende zorg voor haar ouders

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Carolien Smits, Hugo Van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Carolien Smits is redacteur van Denkbeeld en lector Innoveren met Ouderen bij hogeschool Windesheim te Zwolle.
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Güleç Isik-Dirim kreeg haar sterke gevoel voor rechtvaardigheid van haar vader, een Turkse moslim die als een van de eerste gastarbeiders neerstreek in het oosten van het land. Toen haar ouders dementie kregen, nam Güleç vanuit dat rechtvaardigheidsgevoel haar verantwoordelijkheid om voor hen passende zorg te regelen. Het werd een lange en moeizame zoektocht. Maar haar betrokkenheid reikt verder, Güleç werkt ook mee aan een Zwols project voor cultuursensitieve zorg voor oudere migranten. Carolien Smits en Hugo van Waarde spraken met haar. Een persoonlijk verhaal dat echter ook representatief is voor de ervaringen van veel andere migranten met dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld