Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Praktijk | Uitgave 7/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2013

Van risicotaxatie naar gezamenlijk inschatten zorgbehoeften (GIZ)

Samen met ouders en jeugdigen krachten en behoeften in beeld brengen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2013
Auteur:
Marjanne Bontje
De flexibilisering van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en veranderingen in de indicatiestelling vragen om een nieuwe werkwijze voor het vaststellen van de zorgbehoefte van jeugdigen en hun gezin. Preventieve zorg moet voor alle gezinnen beschikbaar zijn, maar de uitvoering kan variëren. Deze is afhankelijk van de specifieke situatie van een kind, gezin en omgeving en de behoeften van ouders en kinderen. Hiervoor is een nieuwe werkwijze gezamenlijk inschatten van zorgbehoeften (GIZ) ontwikkeld. Het doel van deze werkwijze is dat de juiste kinderen en gezinnen passende ondersteuning ontvangen. Door participatie in het taxatieproces worden zelfinzicht en zelfsturing van ouders en jongeren verstrekt. Dit artikel beschrijft hoe de GIZ werkwijze tot stand komt op basis van de wisselwerking tussen onderzoek en praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2013 Naar de uitgave