Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Praktijk | Uitgave 7/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2013

Migrantenouders beter ondersteund

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2013
Auteurs:
Marjolijn Distelbrink, Abdellah Mehraz, Wilma Aarts
Migrantenouders hebben soms andere vragen over opvoeding dan autochtone ouders; vragen die samenhangen met hun positie als migrant, het vinden van een balans tussen eigen waarden en die uit de omgeving en het begeleiden van kinderen daarbij, vraagstukken rond de religieuze opvoeding. Ze herkennen zich niet altijd in het reguliere aanbod van preventieve opvoedsteun, hebben er soms weinig vertrouwen in en de taal kan een belemmering vormen. Gezinnen komen daardoor niet zelden pas in beeld als problemen ouders boven het hoofd groeien. Een belangrijk doel van de transitie in het jeugdstelsel is ouders eerder te helpen en meer bij hun vragen en kracht aan te sluiten. Dit artikel beschrijft twee interessante practice based aanpakken, ontwikkeld in samenspraak met migrantenouders. Twee voorbeelden hoe migrantenouders met afstand tot voorzieningen wel te bereiken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2013 Naar de uitgave

Wetenschappelijke artikelen

JGZ richtlijn opvoedingsondersteuning