Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014

Valkuilen bij parodontitisbehandeling

Medicatiegerelateerde gingivazwelling en tongpersen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2014
Auteur:
Dr. Renske Thomas
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.Z. Thomas is tandarts (ACTA, 1997), promoveerde op ‘Secundaire cariës’ (UMCG, 2007) en is parodontoloog (UMCG/ACTA, 2012). Sinds 2012 is ze werkzaam als parodontoloog in Zwolle.

Samenvatting

Er zijn patiënten bij wie een reguliere parodontitisbehandeling faalt. In de meeste gevallen is dat te wijten aan het ontbreken van voldoende motivatie voor de vereiste zelfzorg en/of aan inadequate uitvoering van de behandeling. Onderstaand de casus van een patiënte die gedurende drie jaar iedere vier maanden behandeld is door haar mondhygiënist wegens persisterende parodontitis. Ze kregen samen de parodontitis niet onder controle. Besloten werd een parodontoloog in te schakelen, want de vraag rees of andere oorzakelijke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan van parodontitis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014 Naar de uitgave