Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014

Stomatitis prothetica

Vaker bij implantaatgedragen prothese?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2014
Auteur:
Ingrid van Rijswijk
Belangrijke opmerkingen
De bij dit artikel behorende referenties kunnen per e-mail worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>
Ingrid van Rijswijk, tandarts, studeerde in 2014 af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Samenvatting

De vraag van patiënten naar een implantaatgedragen prothese wordt steeds groter, omdat de oude prothese niet meer voldoet aan de eisen die zij stellen of omdat een conventionele prothese niet genoeg retentie heeft op het resterende kaakbot. Steeds meer tandartsen zien enige tijd na het plaatsen van een implantaatgedragen prothese dat bij de patiënt een milde tot zeer ernstige stomatitis (prothetica?) is ontstaan. Dit artikel gaat in op de etiologie van stomatitis en het mogelijke verband met de implantaatgedragen prothese.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014 Naar de uitgave