Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014

Volkeramische uitneembare telescoopvoorziening op zes implantaten re telescoopvoorziening

Wat digitalisering in de tandtechniek vermag

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2014
Auteurs:
Stephen E. Codrington, Wouter Sonderen
Belangrijke opmerkingen
Stephen E. Codrington is tandarts-implantoloog te Gorinchem (e-mail: info@tandartsgorinchem.nl).
Wouter Sonderen voert een tandtechnisch laboratorium in Winterswijk-Kotten (e-mail: wouter@sonderendental.com).

Samenvatting

De digitalisering in de tandtechniek zet in deze tijd grote stappen. Hierdoor transformeert de tandtechnicus in een computerspecialist die met CNC-freesmachines werkt. Waar voorheen met waswallen en beetplaten gewerkt werd, zal in de toekomst veelal met scans en digitale data de relatie bepaald worden. In het digitaliseringsproces wordt de tandtechnicus geholpen door onder meer digitale 3Dbeelden van de Face-Hunter, een scanner voor de digitalisering van het gezicht. Deze en andere digitale gegevens leiden tot een veelal gefreesde voorziening van zeer hoge perfectie. In onderstaande casus wordt beschreven en getoond hoe zo’n voorziening is gemaakt met behulp van de digitale beelden. Dit vereist af en toe enig improvisatievermogen. Vandaar dat wij het hele proces stap voor stap publiceren om te laten zien hoe een complex en veeleisend werkstuk via digitale hulpmiddelen tot stand komt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2014

Tandartspraktijk 11/2014 Naar de uitgave