Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014

Ulceraties en perforaties van het gehemelte

Verwijzing naar kaakchirurg is soms geïndiceerdl

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Ulceraties van het mondslijmvlies kunnen eigenlijk op alle plaatsen in de mond voorkomen. Niettemin zijn er plaatsen in de mond waar bepaalde ulceraties zelden of nooit voorkomen, terwijl er ook ulceraties zijn die alleen of bij voorkeur op het harde gehemelte voorkomen. Genoeg redenen een beknopt overzicht te geven van ulceraties en perforaties van het harde gehemelte, met uitzondering van de dentogeen veroorzaakte oroantrale perforatie.
Bij de verdere bespreking ligt de nadruk op het als tandarts en mondhygiënist leren herkennen van deze aandoeningen en te weten wanneer verwijzing naar de kaakchirurg zinvol is of zelfs geïndiceerd is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws