Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014

Altered passive eruption

Reconstructieve plastische parodontale chirurgie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Haakon Kuit
Belangrijke opmerkingen
Haakon Kuit (ACTA, 1996) is als tandarts-parodontoloog en -implantoloog werkzaam in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA). Voorts is hij als klinisch docent verbonden aan de afdeling Orale functieleer en implantologie aan het ACTA. Daarnaast verzorgt hij lezingen en cursussen met name op het gebied van mucogingivale reconstructieve chirurgie en fronttandvervanging door implantaten.
Met dank aan Andreas Nolte, master-keramist, Münster, Duitsland, voor het fraaie techniekwerk van casus 2 .

Samenvatting

De invloed van de gingiva op de esthetiek begint steeds meer aandacht te krijgen. De gingiva en mucosa blijken een essentieel onderdeel te zijn voor een fraai en duurzaam resultaat bij behandelingen van implantologische of restauratieve aard. Daarmee krijgt de parodontologie een hoofdrol waar ze te maken krijgt met de vorm van de gingiva en de wijze waarop de elementen uit het tandvlees komen. Recessies, maar ook overmatige gingiva, kunnen storende factoren zijn voor een mooie esthetiek. Ook deficiënties van de mucosa rond implantaten komen veel voor. In een serie bijdragen voor TP wil ik aan de hand van een aantal casussen de mogelijk- en onmogelijkheden van diverse indicaties bespreken. Ook zullen combinatiegevallen van reconstructieve chirurgie en restauratieve tandheelkunde aan bod komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Tandartspraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Gewone en ongewone patiënten

Ulceraties en perforaties van het gehemelte