Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | Advertentie | Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019

Signaleren en benadering door de huisarts van seksueel misbruik bij volwassenen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6-7/2019
Auteur:
Prof. dr. Toine Lagro-Janssen
Slachtoffers van seksueel misbruik vertellen meestal niet spontaan over een verkrachting of langdurend seksueel misbruik in de voorgeschiedenis. Daar zijn vele redenen voor, bijvoorbeeld omdat ze geen relatie zien tussen klachten en het trauma. Huisartsen op hun beurt zijn terughoudend in het bespreekbaar maken, omdat ze onvoldoende kennis en kunde bezitten in hoe te signaleren en hoe ernaar te vragen. Daarom blijft seksueel misbruik in de spreekkamer vaak onbesproken en onbehandeld. Dit hoofdstuk bespreekt bij welke klachten en contextuele factoren u als huisarts alert moet zijn op seksueel misbruik, welke mensen extra risico lopen en dit artikel geeft aanbevelingen voor een juiste benadering. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Redactioneel