Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | Artikel | Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019

Mensen met een verstandelijke beperking en seksueel misbruik

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6-7/2019
Auteur:
Dr. Tonnie Coppus
Mannen, vrouwen en kinderen met een verstandelijke beperking zijn vaker slachtoffer van seksueel misbruik. De daders zijn meestal mensen uit hun directe omgeving, waarvan ze afhankelijk zijn en waarin ze vertrouwen hebben. Voor hulpverleners is het belangrijk extra alert te zijn op signalen van misbruik, verbaal en non-verbaal, en de mogelijkheid van seksueel misbruik te overwegen, ook wanneer het een zeer ernstig meervoudig, lichamelijk en geestelijk beperkt kind, man of vrouw betreft. Bij het vaststellen van misbruik kan gebruik gemaakt worden van gevestigde organisaties maar ook de hulp ingeroepen worden van gespecialiseerde centra voor mensen met een verstandelijke beperking. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Redactioneel