Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Samenwerken aan een beter leven

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Fredrike P. Bannink, Pieter J.H.A. Jansen
Het medische analytische model is vertrouwd. Bij monocausale, relatief stabiele en voorspelbare problemen geeft het goede resultaten. De werkelijkheid is echter vaak complex en snel veranderend. Een eenzijdige focus op het probleem of de klacht is dan niet voldoende. Bij de complementaire functionele oplossingsgerichte benadering worden patiënten gezien als experts van hun eigen leven. Zij worden uitgenodigd anders te denken, hun gewenste toekomst te beschrijven, positieve verschillen op te merken en vooruitgang te boeken. Hun mogelijkheden, competenties en context worden optimaal ingezet. Het gaat om de vraag hoe iets bereikt kan worden wat er eerder nog niet was. Dat is de mens centraal stellen en niet de ziekte. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Positieve Gezondheid