Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Uitkomsten van het hanteren van Positieve Gezondheid in de praktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Dr. Hans Peter Jung, MSc Sil Liebrand, drs. Corné van Asten
In vier huisartsenpraktijken in de Noordelijke Maasvallei en het Land van Cuijk werd in de periode 2016-2018 het werken met het concept van Positieve Gezondheid ingevoerd en geëvalueerd. De praktijken kregen een implementatieprogramma aangeboden dat bestond uit twee onderdelen: (1) Een praktijkverkleining tot 1800 patiënten per normpraktijk en het wegnemen van de productieprikkel. (2) Een inhoudelijk programma begeleid door zorggroep Syntein. Resultaten van het implementatieonderzoek lieten een positief effect zien op ervaren kwaliteit van zorg en werkplezier. Ook het aantal verwijzingen naar de tweede lijn en het aantal medicijnvoorschriften daalde. De verandering in het aantal consulten liet een wisselend beeld zien. Het aantal M&I-verrichtingen steeg. M&I-Verrichtingen staat voor Modernisering & Innovatie Verrichtingen. Dit gaat om kleine verrichtingen die een huisarts doet bij zijn patiënt; veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn kleine chirurgische ingrepen, een therapeutische injectie, een longfunctiemeting of een 24-uurs bloeddrukmeting. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Positieve Gezondheid