Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Positieve Gezondheid helpt de huisarts naar mens én omgeving te kijken

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteurs:
mph Drs. Bert Hesdahl, Carolien Houben, Roel Smeijsters
Positieve Gezondheid is een nieuw concept om breed naar gezondheid te kijken. In deze visie ontstijgt gezondheid het domein van de zorgprofessional - het gaat ons allemaal aan - en verbindt het meerdere domeinen. Positieve Gezondheid wordt vooral op individueel niveau toegepast; een toepassing op collectief niveau is nog niet zo bekend. Het biedt kansen om collectief gezondheid te bevorderen en zou ook in de huisartsenpraktijk gebruikt kunnen worden. De GGD Limburg-Noord en GGD Zuid Limburg hebben het model positief gezonde leefomgeving ontwikkeld, waarin fysieke, sociale en gezondheidsfactoren worden gecombineerd. Dit levert een integrale kijk op van de gezondheid van de wijk en haar inwoners. Bedoeld om vanuit dezelfde principes van Positieve Gezondheid en samen met bewoners een proces te starten om de buurt en haar inwoners positief gezond te maken. De huisartsen en praktijkmanager uit Munstergeleen hebben aangegeven hoe zij na vele oriënterende gesprekken tot een nieuwe werkwijze zijn gekomen met een abonnementstarief die bij de wijkgerichte benadering past. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave