Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Advertentie | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Kritische Vragen bij Positieve Gezondheid

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteur:
Prof. dr. Elselijn Kingma
Machteld Huber wil gezondheid omschrijven als 'het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale en fysieke uitdagingen van het leven'. Dit voorstel schiet tekort op conceptueel/inhoudelijke gronden: het kan niet omgaan met normale variatie in levensfasen; geeft niet aan hoeveel vermogen nodig is om gezond te zijn en maakt geen onderscheid tussen gezonde en ongezonde manieren van aanpassen. Omdat het concept of deze centrale punten onduidelijk is, kan het ook geen praktische richting geven of medicalisering terugdringen. Het loopt met name het risico om gezondheid veel te breed te maken. Het centrale concept heeft nadere uitwerking nodig op een manier die het onderscheidt tussen gezondheid en geluk/welbevinden behoudt. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Positieve Gezondheid