Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2011 | Uitgave 4/2011

Bijblijven 4/2011

Psychosociale begeleiding van vruchtbaarheidsproblemen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2011
Auteur:
U. Van den Broeck
Belangrijke opmerkingen
Klinisch psycholoog en familietherapeut i.o.

Samenvatting

Veel mensen beschrijven vruchtbaarheidsproblemen en hun behandeling als intense crisismomenten in hun leven. Een grondig begrip van de kinderwens kan inzicht geven in de redenen waarom de confrontatie met vruchtbaarheidsproblemen zo pijnlijk is en zo’n invloed heeft op alle aspecten van het leven. Deze bijdrage gaat in op het verband tussen psychologie en vruchtbaarheidsproblemen en op de complexe rol van stress bij de voortplanting. Het fertiliteitstraject lijkt in psychologisch opzicht op een rit in de achtbaan. In deze bijdrage worden de aard van het beslissingsproces, de verschillen tussen man en vrouw, en de rol van de huisarts besproken, alsmede de zin van psychosociale begeleiding en mogelijke momenten van verwijzing naar een psycholoog.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Bijblijven 4/2011 Naar de uitgave