Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2011 | Uitgave 4/2011

Bijblijven 4/2011

Preventie van voortplantingsproblemen bij comorbiditeit

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2011
Auteurs:
Dr. C.C.M. Beerendonk, prof. dr. D.D.M. Braat
Belangrijke opmerkingen
Gynaecoloog, Voorzitter van het Nederlands Netwerk Fertiliteitspreservatie, Hoogleraar Obstetrie en Gynaecologie

Samenvatting

De mogelijkheid tot voortplanting is voor jonge mensen een belangrijk aspect van kwaliteit van leven. Onvruchtbaarheid is echter een veelvoorkomende bijwerking van kankerbehandelingen zoals chemotherapie en bestraling.1 Omdat steeds meer kankerpatiënten langdurig overleven, is fertiliteitspreservatie de laatste jaren in de belangstelling komen te staan. Cryopreservatie, een methode om sperma van mannen die een vruchtbaarheidsbedreigende behandeling ondergaan te bewaren, is al tientallen jaren gebruikelijk.2 Voor vrouwen heeft fertiliteitspreservatie pas de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het gaat daarbij vaak om invasieve procedures, waarvoor tijd nodig is.3

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Bijblijven 4/2011 Naar de uitgave