Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

20-08-2018 | Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018

Prikken tegen hepatitis: wat en wanneer?

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2018
Auteurs:
Colette A. J. van Bokhoven-Rombouts, Nynke Nutma

Samenvatting

Niet voor alle hepatitiden is een vaccin voorhanden. In Nederland zijn vaccins voor hepatitis A en B beschikbaar. De meest bekende indicaties voor deze vaccins zijn in het kader van reizigersadvisering naar endemische gebieden en voor medewerkers in de gezondheidszorg. Er zijn echter meer indicaties om een vaccinatie te geven. Zo zijn er vaccinatieprogramma’s voor bijzondere doelgroepen en is vaccineren van belang bij patiënten met een chronische leverziekte, hiv of in geval van een uitbraak. Een eenmaal gestarte vaccinatieserie kan op een later moment nog afgemaakt worden, ook als er langere tijd tussen de vaccinaties zit. Voor sommige patiënten is het van belang om na een vaccinatieserie een antistoftiter te bepalen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018 Naar de uitgave