Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-08-2018 | Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018

Regionale samenwerking hepatitiszorg in Arnhem

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2018
Auteur:
Gerjanne ter Beest

Samenvatting

Sinds een aantal jaren is de behandeling van virale hepatitis B en C sterk verbeterd. Het probleem is echter patiënten met hepatitis op te sporen en te blijven volgen. In Arnhem is de hepatitiszorg regionaal georganiseerd. Vanaf 2008 wordt er al samengewerkt in screeningsprojecten en in 2014 werd er een hepatitis expertgroep opgericht met onder andere huisartsen, GGD, laboratoria, hepatitiscentrum, verslavingszorg en verloskundigen. De samenwerking binnen de expertgroep heeft geleid tot verbetering van de hepatitiszorg door onder andere het stroomlijnen van diagnostiek en doorverwijzing, het ontwikkelen van initiatieven voor opsporing, heropsporing en aandacht voor bijzondere groepen zoals migranten, zwangeren en mensen in verslavingszorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018 Naar de uitgave