Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

28-08-2018 | Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018

Elastografie van de lever met de Fibroscan®

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2018
Auteurs:
MANP Karin J. T. Grintjes-Huisman, Dr. Eric Tjwa

Samenvatting

Elastografie van de lever is een pijnloze niet-invasieve manier om de elasticiteit van leverweefsel te meten bij patiënten met een leveraandoening. Hierdoor kan een uitspraak gedaan worden over de aanwezigheid van fibrose (littekenweefsel) in de lever. Sinds enige jaren wordt deze techniek in toenemende mate ingezet voor stadiëring van leverziekten, bijvoorbeeld bij een hepatitis virusinfectie. Het hepatitiscentrum van het Radboudumc, bestaande uit de afdeling Infectiologie en de afdeling Maag-, darm- en leverziekten, heeft sinds een aantal jaren de beschikking over meerdere Fibroscans®, waarmee deze elastografie kan worden verricht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018 Naar de uitgave