Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-07-2018 | Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018

Op weg naar hepatitis C-eliminatie in Nederland

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2018
Auteurs:
MD Marleen van Dijk, MD, PhD Prof. dr. Joost P. H. Drenth

Samenvatting

Hepatitis C is een chronische infectie die onbehandeld leidt tot morbiditeit en mortaliteit. Zorg voor deze patiënten is in Nederland gecentraliseerd in gespecialiseerde hepatitisbehandelcentra. De voornaamste risicogroepen in ons land waren intraveneus drugsgebruikers, maar zijn momenteel hiv-positieve mannen die seks hebben met mannen. Hepatitis C kan tegenwoordig genezen worden door een korte kuur met tabletten die goed verdragen worden en vrijwel alle infecties genezen. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) gaat mee met deze ontwikkelingen en heeft een nieuwe NHG-Standaard ontwikkeld in 2016. Een andere belangrijke ontwikkeling is het opstarten van een landelijk hepatitis C-eliminatieproject, om de hepatitis C-epidemie terug te dringen. Wij beschrijven al deze ontwikkelingen in relatie tot de rol van de huisarts hierin.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018 Naar de uitgave