Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Positieve Gezondheid een onsamenhangend concept

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Kees van Boven, Tessa Versteegde
Een concept als gezondheid is een containerbegrip, zonder duidelijke afbakening en waaraan de gebruiker zelf invulling kan geven. Wij betwijfelen wat de meerwaarde is van een nieuwe definitie waar het onzes inziens gaat om oude wijn in nieuwe zakken. De perceptie van gezondheid is complex en individueel. Wat de huisarts nodig heeft, is niet een nieuw containerbegrip, maar de tijd en ruimte om met de patiënt te bespreken wat gezondheid voor hem/haar betekent. Voor ons huisartsen is het geen nieuw concept of een ander inzicht, maar een beschrijving van goede, persoonlijke en continue zorg al sedert 60 jaar de kernwaarden van ons beroep. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave