Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2019 | Artikel | Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019

Culturele interventies dragen bij aan Positieve Gezondheid ouderen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2019
Auteurs:
Saskia van Grinsven, Mirjam Andries
Er is steeds meer bewijs dat kunst een bijdrage levert aan gezond en gelukkig oud worden. Onderzoek laat positieve effecten zien op het cognitieve vermogen, probleemoplossend vermogen, stressreductie en de fysieke gezondheid van ouderen. Door de culturele interventies ontstaat sociale interactie; deelnemers krijgen het gevoel ergens bij te horen. Ouderen hebben plezier in het leven, de alledaagse sleur wordt doorbroken en hersenfuncties worden uitgedaagd en gestimuleerd. Kennisinstituut Movisie schetst in dit artikel de kennisontwikkeling rondom dit thema en vraagt aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden aandacht voor kunst als medicijn. "Als een oudere zegt: 'Ik wil liever dansen dan naar de fysiotherapeut', dan moet dit mogelijk zijn." ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2019

Bijblijven 8/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Positieve Gezondheid