Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013

Positief jeugdbeleid wordt een begrip in Europa

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2013
Auteur:
Pink Hilverdink
Belangrijke opmerkingen
Pink Hilverdink werkt als inhoudelijk medewerker bij het Nederlands Jeugdinstituut en is met name actief in Europese samenwerking rond jeugdbeleid met de nadruk op jeugdwelzijn en participatie. Reactie? E-mail naar p.hilverdink@nji.nl.

Samenvatting

Sinds begin 2012 werken zeven Europese landen samen om kennis te delen over kansen voor nieuw of hernieuwd jeugdbeleid. De samenleving is stevig aan het veranderen en dat vraagt veel van kinderen en jongeren. Ze pakken daarin graag hun kansen. Huidige stelsels lijken echter niet meer zo goed aan te sluiten op wat jongeren willen en een kanteling is nodig. De deelnemende landen zien de urgentie voor een specifiek, zelfstandig jeugdbeleid. Startend vanuit een eigen visie en taakstelling en in nauwe samenwerking met andere beleidsterreinen. Die noodzaak wordt gevoed door de toenemende jeugdwerkloosheid en steeds meer schooluitval in een aantal landen. Wat kunnen we daar in Nederland van leren en hoe passen de opbrengsten uit die samenwerking in de transitie en transformatie van het Nederlandse jeugdstelsel? Pink Hilverdink, internationaal werkzaam voor het NJi, schrijft een kritische beschouwing.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013 Naar de uitgave

BookReview

Publicaties