Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013

Finse inspiratie voor transitie en transformatie in Leeuwarden

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2013
Auteur:
Marijke Schilperoord
Belangrijke opmerkingen
Marijke Schilperoord is senior-beleidsadviseur Jeugd, Onderwijs en Cultuur bij de gemeente Leeuwarden. Reactie? E-mail naar mschilperoord@leeuwarden.nl.

Samenvatting

Ruim een jaar later plukt Leeuwarden nog altijd de vruchten van de inspiratie van de buitenlandse praktijk en buitenlandse experts zowel op het gebied van transitie als transformatie. Die inspiratie kwam uit een werkbezoek aan Finland én uit een bezoek aan het Leeuwarder jeugdbeleid door buitenlandse experts. De gemeente wil het jeugd(zorg)beleid nieuwe handen en voeten geven. Uitgangspunt daarbij is wat kinderen en ouders nodig hebben om gezond, veilig en wel op te kunnen groeien. Wat betekent dit voor de transitie en de transformatie van het jeugdbeleid: organisatorisch, financieel en vooral inhoudelijk? Hoe is de samenwerking tussen jeugdigen, ouders, zorg en onderwijs te verbeteren, het laagdrempelig en vroegtijdig organiseren van ondersteuning en zorg aan kinderen en ouders, de versterking van eigen kracht en verantwoordelijkheid van ouders, en de kwaliteit van professionals? Input voor de antwoorden zocht en vond Leeuwarden ook buiten de landsgrenzen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013 Naar de uitgave