Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013

De generalist voor kind en gezin

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2013
Auteur:
Marjolein Keltjens
Belangrijke opmerkingen
Marjolein Keltjens heeft tijdens haar stage bij het Nederlands Jeugdinstituut de taken en de positie van de Noorse maatschappelijk werker en het Noorse jeugdzorgsysteem op lokaal niveau bestudeerd. Zij werkt momenteel als trainee bij RadarAdvies.

Samenvatting

Met de transitie van het jeugdzorgstelsel worden Nederlandse gemeenten vanaf 2015 bestuurlijk en financieel verantwoordelijk voor het jeugdterrein. Eén van de pijlers van deze transitie is het versterken van de eerstelijns jeugd- en gezinszorg. Deze pijler past binnen de visie dat het systeem zich meer moet richten op preventie en op de eigen kracht van kind en gezin. Daarnaast zullen door een versterkte eerstelijn minder gezinnen doorverwezen worden naar zwaardere vormen van hulp. Voor het versterken van de eerstelijn is een efficiëntere en effectievere samenwerking rondom gezinnen nodig.
De generalist voor kind en gezin wordt gezien als de aangewezen persoon om deze samenwerking op de eerste lijn tot stand te brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013 Naar de uitgave

BookReview

Publicaties