Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013

Buitenlandse inspiratie voor Nederlandse innovatie

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2013
Auteur:
René Clarijs
Belangrijke opmerkingen
René Clarijs is zelfstandig gevestigd beleidsadviseur, parttime werkzaam voor de Academy for Public Change en hoofdredacteur van Jeugdbeleid.

Samenvatting

Het Nederlandse jeugd(zorg)beleid wil innoveren. Het stelsel en de inhoud worden met regelmaat aangepast aan nieuwe maatschappelijke trends en wetenschappelijke inzichten. Dat de sector iets anders wil, wil nog niet zeggen dat we weten hoe een dergelijke veranderproces het beste ingericht kan worden. Waar inventie een kunst is, is innoveren een kunde. Het zou het jeugd(zorg)beleid goed doen als het een innovatiebeleid zou ontwerpen, want innoveren is niet eenvoudig en gaat zeker niet vanzelf.
René Clarijs geeft enkele overwegingen om te komen tot een dergelijk innovatiebeleid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013 Naar de uitgave

BookReview

Publicaties