Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2010 | Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010

Patiëntveiligheid, hoe pak ik dat aan?

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2010
Auteurs:
Drs. S. Gaal, dr. W. Verstappen, en dr. M. Wensing
Belangrijke opmerkingen
Arts-onderzoeker
Huisarts en senioronderzoeker
Gezondheidszorgonderzoeker en universitair hoofddocent

Samenvatting

Patiëntveiligheid is een belangrijk begrip in de gezondheidszorg; immers elke hulpverlener wil schade aan de patiënt door zijn handelen voorkomen. De laatste jaren is ook het begrip patiëntveiligheid in de huisartsenpraktijk in opkomst. Huisartsen definiëren het begrip patiëntveiligheid zeer verschillend en (bijna-)incidenten die de patiëntveiligheid schaden hebben vaak meerdere oorzaken. Het is lastig met zekerheid te zeggen hoe vaak incidenten voorkomen, omdat natuurlijk lang niet alle incidenten opgeschreven, gemeld of benoemd worden. Daardoor zijn de onderwerpen waarbij patiëntveiligheid verbeterd kan worden mogelijk even breed. In deze bijdrage bespreken wij enkele methoden voor het verbeteren van patiëntveiligheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010 Naar de uitgave