Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2010 | Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010

NHG-Praktijkaccreditatie: een keurmerk voor ambitie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2010
Auteur:
Drs. C. Veld
Belangrijke opmerkingen
Huisarts, seniorconsulent

Samenvatting

Met de NHG-Praktijkaccreditering (www.​npa.​artsennet.​nl) is er een belangrijke nieuwe ontwikkeling ingezet in de kwaliteitszorg in de huisartsenpraktijk. Het verzamelen en spiegelen van gegevens, het inzetten van verbeteringscirkels en cycli kan voor de plaatsbepaling van de huisartsenzorg binnen de gezondheidszorg in Nederland hetzelfde gewicht hebben als de NHG-Standaarden 20 jaar geleden. Intern een keurmerk voor de ambitie om goede en veilige zorg na te streven, extern een keurmerk voor een praktijk waar patiënten zich geborgen weten. Aan standaarden op het gebied van bereikbaarheid, hygiëne en veiligheid wordt voldaan. Het keurmerk is geen garantie voor een praktijk met een bepaald niveau van zorg, wèl voor een praktijk waar met het hele team gewerkt wordt aan het bereiken van verbeteringen. Het maatschappelijk draagvlak wordt vergroot door te streven naar productcertificering. De onafhankelijke NPA-organisatie streeft een hoog niveau van serviceverlening na; het NHG ambieert de ondersteuning van praktijken in het proces steeds meer gewicht te geven. Op weg naar een keurmerk voor uw ambitie, een keurmerk dat je als patiënt houvast geeft en een onmisbaar keurmerk voor verzekeringsmaatschappijen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010 Naar de uitgave