Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2010 | Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010

Veilig incident melden in de huisartsgeneeskundige praktijk; ervaringen uit de SPIEGEL-studie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2010
Auteur:
Mevrouw drs. D.L.M. Zwart
Belangrijke opmerkingen
Huisarts en staflid huisartsenopleiding

Samenvatting

In dit artikel worden de recente ontwikkelingen rond incident melden in de huisartsgeneeskunde beschreven. De resultaten van een recente studie naar de haalbaarheid van veilig incident melden (VIM) in de huisartsenpraktijk, de SPIEGEL-studie, worden besproken. Daarbij wordt ingegaan op de opbrengst van melden, de bevindingen rond de implementatie en de ervaringen van huisartsen en andere eerstelijnszorgverleners met incident melden. Aan het eind van dit artikel worden enige belemmeringen van en rond VIM in de huisartsgeneeskunde besproken. Afsluitend worden enkele praktische tips voor de eerste stappen rond VIM in eigen praktijk gegeven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2010

Bijblijven 9/2010 Naar de uitgave