Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Casus | Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016

Palliatieve voetzorg

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2016
Auteur:
Ellen A. Dekker
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek wordt een behandeling uit de praktijk besproken, waarbij anamnese, klinisch redeneren en toegepaste therapieën centraal staan.

Samenvatting

Mevrouw A., momenteel 89 jaar, is sinds 1995 in verband met uitgebreide voetproblemen onder behandeling in VU medisch centrum Amsterdam. Haar voetproblemen komen voort uit de gevolgen van morbus Hansen (lepra) en diabetes mellitus type 2. In de afgelopen jaren is het behandeldoel van het multidisciplinair voetenteam verlegd van curatief naar palliatief: streven naar een stabiele situatie ter voorkoming van amputaties en behoud van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Als kind is bij mevrouw, die toen in Suriname woonde, lepra vastgesteld. Ze is hiervoor langdurig behandeld en genezen verklaard. Op 45-jarige leeftijd verhuisde zij met haar gezin naar Nederland. Enkele jaren later werd de diagnose diabetes mellitus type 2 gesteld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Waarom de m. tibialis anterior zo sterk is