Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-05-2016 | Onderzoek | Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016

De invloed van schoenen en zolen op spieractivatietijden bij personen met chronische enkelinstabiliteit

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2016
Auteurs:
dr. Bart Dingenen, prof. dr. Louis Peeraer, dr. Kevin Deschamps, dr. Steffen Fieuws, ir. Luc Janssens, prof. dr. Filip Staes
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek dragen de auteurs een steentje bij aan het vergroten van de kennis over wetenschappelijk onderzoek en de toepasbaarheid in de podotherapeutische praktijk.

Samenvatting

De doelstelling van deze studie was het evalueren van de invloed van schoenen en zolen op spieractivatietijden bij 15 personen met chronische enkelinstabiliteit. De elektrische activiteit van negen spieren van de onderste extremiteit werd gemeten tijdens de overgang van bipodale naar unipodale stand. Deze studie stelde een vroegere spieractivatie vast wanneer de proefpersonen schoenen met hun eigen zolen droegen in vergelijking met een blootsvoetse conditie. Dit effect werd waargenomen bij enkel- en kniespieren, maar niet bij de heupspieren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Waarom de m. tibialis anterior zo sterk is