Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-06-2016 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016

Waarom de m. tibialis anterior zo sterk is

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2016
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

De m. tibialis anterior is ca. 70 maal sterker dan nodig voor het heffen van de voet tijdens de zwaaifase van het gaan. De reden hiervoor blijkt uit een analyse van de schokdemping tijdens hielcontact. In deze fase van het gaan is er sprake van belastingen met meer dan het lichaamsgewicht. De zeer verschillende bekrachtigingseisen tijdens de zwaaifase en tijdens hielcontact leiden tot problemen bij het ontwerpen van enkel-voetorthesen (EVO). Een oplossing voor dit probleem is, voor zover wij weten, nog niet voorhanden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016 Naar de uitgave