Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Screening | Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016

Een klinische tool voor preventie van voorste kruisbandletsels

Blessurepreventie in de praktijk

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2016
Auteurs:
drs. Samantha E. M. van Schie, dr. Ina Janssen
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is een bewerking van ‘Preventie in de praktijk – klinische tool meetkans op voorste kruisbandletsel’, dat is verschenen in Sportgericht, vakblad voor Specialisten in Beweging. Voor meer informatie: www.​sport-gericht.​nl.

Samenvatting

In dit artikel wordt een klinische tool beschreven die is ontworpen om eenvoudig het risico op een voorste kruisbandblessure in kaart te brengen. Hiervoor zijn de volgende praktische zaken nodig: twee (highspeed) camera’s, markeringstape, een krukje van 30 cm, een meetlint en een weegschaal. De tool geeft op basis van vijf parameters een score per parameter, die gezamenlijk aangeven hoe een sporter scoort op een risicoschaal. De volgende vijf parameters bepalen samen de score: tibialengte, gewicht, quadriceps-hamstringsratio, knieflexiehoek en knievalgusbeweging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Podosophia 2/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Waarom de m. tibialis anterior zo sterk is