Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015

Ontwikkelen van een instrument om de ‘zachte’ factoren van samenwerking binnen dementienetwerken te meten

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2015
Auteurs:
Marjolein Veerbeek, Ph.D. Jacomine de Lange, Drs. Monique Spierenburg, Ph.D. Mirella Minkman, Ph.D. Anne Margriet Pot, Drs. Bernadette Willemse

Samenvatting

Binnen dementienetwerken werken verschillende professionals samen, zoals huisartsen, casemanagers, psychologen, paramedici en geriaters. In de bestaande modellen om de organisatie van de zorg binnen deze netwerken te evalueren is weinig tot geen aandacht voor de ‘zachte’ kanten van samenwerking. Hiermee wordt de meer gedragsmatige kant van samenwerking bedoeld – zoals omgangsvormen, waardering, transparantie en openheid. Er zijn aanwijzingen dat deze belangrijk zijn voor een succesvolle samenwerking en goede uitkomsten van zorg. Deze bijdrage gaat in op welke zachte factoren van belang zijn voor goede samenwerking in dementienetwerken en beschrijft het gratis toegankelijke, online instrument dat is ontwikkeld om deze factoren in kaart te brengen. Het instrument kan in netwerken gebruikt worden om, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een beleidsmiddag of discussie, aanknopingspunten in kaart te brengen om de samenwerking binnen het netwerk verder te verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015 Naar de uitgave