Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015

Eerstelijnszorg op maat voor mensen met verstandelijke beperkingen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2015
Auteur:
Mathilde Mastebroek

Samenvatting

Mensen met een verstandelijke beperking (VB) hebben vergeleken met de algemene populatie een slechtere gezondheid en meer communicatieproblemen met hulpverleners. De informatieverzameling en -overdracht bij deze patiëntengroep zijn voor huisartsen vaak lastig en vereisen goede samenwerking en afstemming met personen uit het steunnetwerk van de patiënt.
In dit praktijkproject is zicht verkregen op wat de kwaliteit van de communicatie en de overdracht van informatie tijdens en rondom het bezoek aan de huisarts bevordert en welke samenwerking hierbij nodig is. Op basis hiervan zijn verbetervoorstellen en een samenwerkingsmodel geformuleerd, gericht op de kwaliteit en continuïteit van eerstelijnszorg aan mensen met een VB.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015 Naar de uitgave