Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015

Kernelementen en resultaten van Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde in Velp

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2015
Auteurs:
Ir. Herma Barnhoorn, Drs. Ester Bertholet

Samenvatting

In Velp is ruim een kwart van de inwoners ouder dan 65 jaar en 15 % ouder dan 75. Om aan de grote groep ouderen met complexe problemen adequate zorg te kunnen blijven leveren, is MESO-zorg ontwikkeld: Multidisciplinaire Eerstelijnsouderenzorg met een Specialist Ouderengeneeskunde. In MESO-zorg worden de kennis en kunde van de specialist ouderengeneeskunde gecombineerd met de kennis en kunde in de eerste, tweede en nulde lijn. Hierdoor kunnen ouderen langer thuis blijven wonen met meer welzijn tegen lagere kosten. In deze bijdrage worden de veertien kernelementen van deze aanpak beschreven. Ook wordt uiteengezet op welke wijze de resultaten van vier jaar MESO-zorg zijn gemonitored en wat dit heeft opgeleverd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2015

Bijblijven 10/2015 Naar de uitgave