Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2020 | Nieuws | Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020

Nieuws

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2020
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Het lijkt inmiddels lang geleden en zelf zou ik geen enkele endodontische vulling meer uitvoeren met het aanbrengen van meerdere guttaperchastiften nadat er ruimte is gemaakt middels een spreader. Want laterale condensatie heeft volgens mij plaatsgemaakt voor warme verticale condensatie van guttapercha en dit is naar mijn mening dé methode om een wortelkanaal na vijlen, spoelen en drogen te vullen. In deze lijn komt Kerr met hun nieuwste obturatiesysteem, de Elements IC. Dit is een draadloos 2-unitsysteem, de downpackwarmtebron met een heatplugger, waarbij de hoofdvijl wordt afgebrand 5 tot 10 mm voor de apicale constrictie. Deze zachte guttapercha kan dan gecondenseerd worden met een standaard plugger.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020 Naar de uitgave

OriginalPaper

Op dood spoor?