Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2020 | NWVT | Uitgave 2/2020

Validiteit van occlusieregistraties vergeleken
Tandartspraktijk 2/2020

De trios vergeleken met de T-Scan en articulatiepapier

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2020
Auteur:
Suze de Boer
Belangrijke opmerkingen
Suze de Boer is in 2019 als tandarts afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Als student heeft ze praktijkervaring opgedaan bij MC Dent te Breda. Ze heeft affiniteit met het behandelen van angstpatiënten en bijzondere belangstelling voor de cosmetische adhesieve tandheelkunde.

Samenvatting

Met de komst van intraorale scanners is het mogelijk een virtuele occlusieregistratie uit te voeren. De validiteit van deze occlusieregistratie en hoe deze zich verhoudt tot de ons bekende technieken is onbekend. Het doel van mijn masterscriptie-onderzoek was inzicht krijgen in de validiteit van de informatie die de intraorale scanner TRIOS geeft over de occlusie. Hiervoor zijn de occlusiebeelden van deze scanner vergeleken met twee veelgebruikte technieken voor occlusieregistratie: de T-Scan en het articulatiepapier.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Parkinson

Nieuws

Nieuws

Heynick’s Hoek

Virus