Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2020 | Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020

Een geïmpacteerde hoektand: hoe te implanteren?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2020
Auteur:
Irfan Abas
Belangrijke opmerkingen
Irfan Abas is tandarts-implantoloog en restauratief tandarts (NVvRT en EPA). Hij is werkzaam in zijn eigen praktijk in Bussum (tandartsabas.nl) en als implantoloog in Zoetermeer, Bovenkarspel en Krimpen a/d IJssel. Tevens is hij redacteur van TP voor implantologie en restauratieve tandheelkunde. Sinds 2019 is hij gestart met zijn eigen opleidingstraject voor tandartsen die willen leren implanteren: de Abas Implant Academy.

Samenvatting

Een geïmpacteerde hoektand kan op volwassen leeftijd het plaatsen van een implantaat lastig maken, doordat de hoektand in de weg zit. Het verwijderen van zo’n hoektand is lastig en zal gepaard gaan met botverlies. In de volgende casus wil ik door driedimensionale planning en het gebruik van piëzo-elektrische chirurgie een minder invasieve behandeling beschrijven en laten zien dat we voorspelbaar tot een esthetisch resultaat kunnen komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Tandartspraktijk 2/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Parkinson

OriginalPaper

Op dood spoor?