Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019

Nieuwe ontwikkelingen: next generation sequencing in de medische microbiologie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Mirjam Kooistra-Smid, Alewijn Ott, Alex W. Friedrich, John W.A. Rossen
Binnen de medische microbiologie worden next-generation sequencing (NGS)-methoden steeds vaker toegepast. Met behulp van NGS kan de DNA-sequentie (nucleotidenvolgorde) van het complete genoom van pathogenen in kaart worden gebracht. NGS-methoden kunnen onder andere gebruikt worden voor het typeren en vergelijken van micro-organismen om een (potentiele) uitbraak vast te stellen. Ook de aanwezigheid van resistentie- en/of virulentiegenen kan met NGS bestudeerd worden. Daarnaast kan NGS gebruikt worden voor kweek-onafhankelijke identificatie van micro-organismen in klinische materialen. Na een korte inleiding beschrijven we twee toepassingen en schetsen we toekomstige ontwikkelingen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019 Naar de uitgave